Jdi na obsah Jdi na menu

Katniss Everdeen

5. 8. 2014

Katniss a její rodina pochází z 12. kraje , uhelného revíru, který je nejchudší a nejméně obydlený kraj v Panemu.Katniss vyrůstala od malička samostatně. Jako malá ztratila otce při výbuchu v dole a její matka se z toho nikdy nevzpamatovala. Má mladší sestru Prim. Umí skvěle zpívat a střílet z luku (což se naučila od svého otce) a ráda loví v lese.Po nějaké době potkává v lesích chlapce Hurikána (Gale) a stanou se přáteli i loveckými společníky.Z Katniss se stal symbol povstání a vzdoru a později i přijmula úlohu reprodrozda (sjednotit kraje proti Panemu).

Oblíbená barva Katniss je zelená. Přezdívka Katniss je Dívka v plamenech.

Ve filmu Katniss skvěle zahrála Jennifer Lawrence.

 

Hladové hry

Katniss byla celkem v aréně dvakrát. Prvně při 74. Hladových hrách do kterých se přihlásila dobrovolně místo své sestry. Ten ročník vyhrála společně s chlapcem ze svého kraje jménem Peeta, ale to nebyl konec. Další rok se konaly 75. Hladové hry, takže 3. čtvrtohry a losuje se z řad vítězů předchozích her. Katniss je jedniná žijící dívčí vítězka a tak je vylosována. Z mužů byl vylosován Haymitch Abernathy ( mentor Katniss a Peety), ale dobrovolně se za něj přihlásil Peeta Mellark, který chce Katniss ochránit. Po Hladových hrách má hrozné noční můry.

Milostný život

Katniss se nachází v milostném trojuhelníku s Peetou a Galem. S Galem se dost často hádá, ale znají se dost dlouho a trávily spolu hodně času při společném lovu. Katniss a Peeta spolu strávily v aréně a zachraňovali si život a z toho vznikne silné pouto. Peeta strašně moc miluje Katniss, ale to i Gale.

Vzhled

Katniss má rovné tmavě hnědé až černé vlasy, olivovou pleť a šedé oči - charakteristický vzhled pro lidi ze sloje (chuda čtvrť). Typický je pro Katniss zapletený cop. Je hubená a né moc velká.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář